Merkenbureau Den Herder > Alles over merken

Alles over merken

Alles over merkenLEGO

Ole Kirk Christiansen was een Deense timmerman. In 1916 kocht hij een bestaande houtbewerkingswinkel en verdiende zijn geld met het vervaardigen van meubels.

In 1924 brandde de werkplaats af maar ondernemer Chris Janssen zag geen problemen maar kansen en bouwde nieuwe werkplaats.

In 1932 verzette Christiansen de bakens en begon hij miniatuurversie’s van zijn producten te maken, hetgeen uiteindelijk resulteerde in het maken van speelgoed.

De naam LEGO is ontstaan uit een wedstrijd uitgeschreven onder de werknemers van het speelgoedbedrijf. Zelf had Christiaan zijn de naam legio bedacht, veel, speelgoed verzamelen. Maar de uiteindelijke winnaar werd de naam lego een afkorting van het zinsdeel “leg godt” wat zoveel betekent als speel goed, speel lekker, juist, op de goede manier. Later bleek dat je in het Latijn het wordt lego kan gebruiken voor “in elkaar zetten”.

Christiansen begon zijn speelgoed anders te onderwerpen. Hij maakte speelgoedauto’s die bestonden uit diverse modules. Met die modules kan je verschillende stukjes speelgoed maken.

Toen de grondstof plastic in zwang kwam werd door Christiansen steeds meer plastic speelgoed vervaardigd.

Na het zien van plastic bouwsteentjes zag Christiansen een grote markt die uiteindelijk leidde tot een wereldproduct, het legosteentje.

Het merk lego is in meer dan 100 landen beschermd.