Home » Werkwijze

Werkwijze

Allereerst bekijken we of uw merk onderscheidend vermogen heeft. Als de benaming van het merk niet onderscheidend of beschrijvend is kan het niet als merk fungeren. Een merk moet namelijk geschikt zijn om de waren van de ene onderneming te onderscheiden van een andere onderneming.

Indien is vastgesteld dat uw aanvraag als merk kan fungeren wordt u aanvraag identiek onderzocht. Dit identiek onderzoek geeft aan of uw merk al bestaat. Indien een gelijk of gelijkend merk bestaat voor gelijke producten of diensten is het onverstandig uw merk te registreren. Wij verrichten dit identieke onderzoek gratis voor u.

Indien is vastgesteld dat er geen bezwaarlijke identieke merken zijn aangetroffen is het verstandig een meer uitgebreid onderzoek in te stellen. Bij een identiek onderzoek wordt slechts gekeken naar identieke merken, dus bij een onderzoek naar Alida Maria wordt alleen gekeken naar de coupure ALIDA en MARIA. Bij een uitgebreid onderzoek wordt bijvoorbeeld gekeken naar ADILA, AIRAM ,AALIDA, AKLIDAM, DAMA IDAM, LIMA, MALI, RAMA enz. Als ook hier geen bezwaren worden aangetroffen gaan we samen met u de exacte classificatie van uw merkaanvraag opmaken. Als deze classificatie door u akkoord is bevonden wordt uw merk ingediend.
Nadat uw merk is ingediend wordt de aanvraag in behandeling genomen door de Benelux merkenautoriteiten. Deze autoriteiten bezien of het merk onderscheidend vermogen heeft en als merk kan fungeren. Nadat het merk op formele en absolute gronden in orde is bevonden wordt het merk gepubliceerd.

Na publicatie hebben belanghebbende derden de mogelijkheid oppositie in te stellen indien zij van mening zijn oudere rechten te hebben.
Indien geen oppositie wordt ingesteld wordt het merk na het aflopen van de oppositie termijn ingeschreven als merk in de Benelux merkenregisters. U ontvangt een certificaat van inschrijving, waarmee de inschrijvingsprocedure is afgerond.

Vraag gratis merkonderzoek aan

Voor meer informatie en een op maat gesneden advies vul het formulier in.

Voor welke regio wilt u uw merk registreren?
Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de richtlijnen van Den Herder op het gebied van privacy.
of